Bäst på mattvätt!

En dammig och smutsig matta sprider partiklar i rummet som tyvärr kan orsaka allergier. Därför rekommenderar Pressateljén en årlig tvätt av mattan. Kontakta oss

Matt-tvätten

Pressateljén tvättar exempelvis ryor, wilton, röllakan, äkta orientaliska i vår moderna mattvättmaskin. Vi tvättar även trasmattor och plastmattor.

Tvätt av Viskosmattor sker på egen risk.

Mattor som är bredare än 2,5 meter hanterar vi på ett annat sätt. Det gör att vi utan problem kan tvätta samlingsmattor från skolor och daghem, kyrkmattor och andra stora mattor.

Så här går det till

Vi börjar alltid med en noggrann kontroll av mattan. Vi tittar efter defekter, missfärgningar och annat för att avgöra bästa metod för att rengöra din matta. Efter kontroll tas den in för tvätt i vår mattvättmaskin, där den tvättas på ett skonsamt och miljövänligt sätt. Därefter centrifugeras mattan för att bli av med överflödigt vatten.

Mattan hängs upp i vårt torkrum med rumstemperatur för att inte krympa. När väl mattan är torr tas den ut för en slutlig kontroll och efter godkännande plastas den in och görs färdig för leverans till kund.

Inlämning av mattor

Sker i vår butik på Artillerigatan 2 Östersund. Ibland kan det vara svårt att hinna med. För att förenkla för dig kan vi erbjuda hämtning och lämning av din matta. Kontakta oss

Tillvalstjänster

Städ

Hållbarhetspolicy & Om oss

Läs om vår Hållbarhetspolicy & Om oss

Hållbarhetspolicy

Pressateljén Städ & Tvätt ambition är att fortsatt hålla en hög nivå i hållbarhetsarbetet genom att arbeta med viktiga frågor inom miljö, kvalitet, hälsa och mångfald. Pressateljén producerar en kombination av kundnytta, medarbetarnytta samt samhällsnytta som vi är stolta över. Vi har ett tydligt och konkurrenskraftigt erbjudande på marknaden – baserat på våra medarbetares kompetens och förmågor.

Att stärka konkurrenskraften, se möjligheter med mångfald och ökade krav från kunder är bland de främsta anledningarna till vårt hållbarhetsarbete.

Läs mer

Om oss

Pressateljén startades i början på förra seklet som en syateljé. I början på 1930-talet utökades verksamheten till att även inbegripa kemtvätt. Ytterligare ett steg var 2009 då Pressateljén började erbjuda städtjänster.

Läs mer

Kontakta oss

Öppettider i vår butik:Artillerigatan 2, måndag – fredag kl. 10.00-17.00 (helgfria vardagar)
Skicka mail:
Ring oss: 063 – 51 19 53 (tonval 2)